thetaHealing logo

Mi az a ThetaHealing® technika?

Vianna Stibal 1995-ben alkotta meg a ThetaHealing meditációs technikát saját személyes felépülésének ideje alatt. Eredeti könyve részletesen leírja gyógyulásának útját és a meditációs technika használatával történő kapcsolatát a Teremtővel.

A ThetaHealing technika egy meditációs módszer és egy szellemi filozófia – nem épül vallásra, de azok mindegyikét elfogadja – melynek célja hogy közelebb kerülhessünk a Teremtő Erőhöz.

Lehetővé teszi a test-, a lélek- és a szellem fejlődését, korlátozó hiedelmeink törlését, életünk támogató gondolatokkal való megélését, erényeinkben való fejlődést. A ThetaHealing, a meditáción keresztül pozitív életminőséget teremt. Mindig azt tanítja, hogy a hagyományos orvoslással együtt alkalmazható a módszer.

Megtanítja, hogy A Mindenség Teremtőjének Feltétel Nélküli Szeretetén alapuló saját intuíciónkat hogyan használjuk az éppen aktuális „munka” során. Hisszük, hogy a „théta” és „delta” agyhullámot használó, fókuszált meditáción keresztül, (magában foglalja a fizikát és a kvantumfizikát) tényleges tanújává válhatunk annak, mikor A Mindenség Teremtője azonnali fizikai- és érzelmi jóllétet teremt meg. Tapasztalataink szerint a ThetaHealing technikán keresztül, az intuitív képességeink alkalmazásával, spontán fizikai- és érzelmi jóllét jön létre.

Ha többet szeretnél megtudni a ThetaHealing technikáról, látogass el a www.thetahealing.com oldalra.

Mi történik a konzultáció alatt?

A théta konzultáció során a théta meditációs állapotban, a feltétel nélküli szeretet biztonságot nyújtó terében az úgy nevezett ásás technikájával jutunk el a gyökérproblémáig. Ezt követően a konzulens kihúzza a tudatalattiból a negatív, gátló hitrendszert, és a helyére annak pozitív megfelelőjét tölti be, a gyógyulás és a változás azonnali.

Tapasztalatainkat a tudatalattink legmélyén gyökerező elvárások eredményezik, melyek mélyen elrejtve futnak és észrevétlenül formálják életünket és hétköznapjainkat (és többnyire nem azok, amikben hiszünk, vagy hinni szeretnénk).

A konzultáció során rövid idő alatt és könnyedén felderíthetőek ezek a hitrendszerek, és egyszerűen, gyorsan felülírhatóak. A ThetaHealing négy szinten dolgozik, melyek a következők: alap, genetikai, lelki és történelmi szint. A hitrendszerek törlésével, felülírásával azonnali pozitív változás következhet be a kliens életében.

ThetaHealing® Az agy Théta tartománya

Théta tartomány és az agyhullámok:

A théta az elme olyan állapota, ahol úgy gondoljuk, bármit meg tudunk teremteni és azonnali változást érhetünk el a valóságunkban.

Mi is az a théta tartomány?

Az agynak öt fő frekvenciája létezik: béta, alfa, théta, delta és gamma. Ezek az agyi hullámok folyamatosan változnak, ugyanis az agy minden egyes frekvencián, folyamatosan hullámokat hoz létre. 

Bármi, amit teszünk vagy mondunk, az agyhullámok frekvenciája által szabályozott. Például amikor másokkal beszélgetünk, elménk béta tartományban van. 

A béta hullám frekvenciája 14-28 ciklus másodpercenként. Ebben az állapotban aktívak és éberek vagyunk.

Alfa állapotban az agyhullámok 7-14 ciklus/másodperc frekvenciával mozognak. Az alfa frekvencia a mély relaxáció és meditáció mentális állapota. Az alfa a „híd”, a béta és a théta állapot között. Az alfa állapot uralja az ábrándozást, képzelődést, és jelzi az elkalandozó tudatosságot, az ellazultság állapotát. 

A théta, a nagyon mély ellazulás állapota. Ez a hipnózis és az álom (REM-fázis) területe. Az agyhullámok 4-7 ciklusú frekvenciára lassulnak másodpercenként. A bölcsek órákon keresztül meditálnak, hogy eljussanak ebbe az állapotba, hogy elérjék a teljes elcsendesülés állapotát. A théta agyhullámokat tekinthetjük a tudatalattinak is, mivel ezek uralják a tudatos és a tudattalan elménk közötti területeket, megőrzik emlékeinket, érzéseinket, és szabályozzák gondolkodásmódunkat, viselkedésünket.

A théta agyhullámok mindig kreatívak, nagyon spirituálisak és inspirált érzelmek jellemzik őket. Úgy tűnik, az elme ezen állapotában képesek vagyunk a tudatos elme szintje alatti cselekvésre. A théta az álom állapotának első fázisa. Ennek a frekvenciának a teljes- és egyszerű megértéséhez képzeljük el, hogy milyen érzés, amikor egy hegycsúcson állva egybeolvadunk a környezetünkkel és teljes bizonyossággal tudjuk, hogy Isten valóságos és Isten egyszerűen „van”.

Ennek a pillanatnak a megélésekor thétában vagyunk. A théta állapot egy rendkívül erőteljes állapot. Ahhoz a fajta transz-állapothoz hasonlítható, amikor a gyerekek teljesen elmélyülve játszanak a video játékokkal, vagy -egy másik példa a théta állapotra-, amikor forró parázson sétálnak át emberek, anélkül hogy megégetnek magukat.

A delta állapot a mélyalvás fázisában következik be. A delta agyhullámok másodpercenkénti 0-4 ciklusú frekvenciára lassulnak le. Ugyanez a hullám működik, amikor a telefon megcsörrenésének pillanatában már „tudjuk” hogy ki hív.

A gamma agyhullámok megjelenése magasabb agyi aktivitás során történik meg, mely magába foglalja a felfogást és a tudatosságot. Ebben a tartományban az agyhullámok tartománya 0-4 ciklus per másodperc.

A tudósok felfedezték, hogy egyes agyhullámok (különösképpen az alfa és a théta) képesek elősegíteni a stressz- és a szorongás tartós- és jelentős csökkenését az arra hajlamos emberek esetében